میدانیم که یکی از مهمترین اقدامات قبل از عمل بینی ، انجام سی تی اسکن یا تصویربرداری از سر است. به طور کلی در روند جراحی زیبایی بینی ، داشتن اطلاعات دقیق از وضعیت بینی و سینوسها نقش بسیار مهمی دارد.انجام سی تی اسکن این اجازه را به جراح می دهد تا به بررسی دقیق داخل سر و بینی بپردازد. در ادامه از این مقاله، نگاهی جامع به اهمیت و استفاده از سی تی اسکن برای عمل بینی خواهیم پرداخت.
سی تی اسکن برای جراحی بینی
سیتی اسکن یا CT Scan، نوعی تصویربرداری سه بعدی بسیار پیشرفته است که اطلاعات دقیقی از ساختار داخلی بینی و سینوس ها به پزشک ارائه می دهد. این اطلاعات به جراح کمک می کند تا برای جراحی بینی برنامه دقیق تری داشته و فرایند عمل بینی به صورت دقیق طی شود. بنابراین باید گفت که به طور کلی سی تی اسکن ، این روش تصویربرداری با استفاده از پرتوهای ایکس، تصاویر دقیق و تشریحی از استخوان ، بافتها و مجاری های هوایی فراهم می کند. هنگامی که بیماران از مشکلاتی نظیر انحراف تیغه بینی یا عارضه های سینوسی رنج می برند، تصاویر تهیه شده در سی تی اسکن به صورت دقیق آن را به جراح نشان می دهد.
علاوه بر آن ، جراحان به کمک خواندن سی تی اسکن بینی می توانند برنامه ریزی دقیق تری برای عمل بینی داشته و احتمال خطای ناشی از رینوپلاستی کاهش می یابد.
چرا برای عمل بینی سی تی اسکن انجام دهیم؟
سوالی که برای بسیاری از بیماران پیش می آید این است که چرا قبل از عمل بینی سی تی اسکن انجام دهیم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که جراح برای بررسی دقیق تر بافتهای داخلی بینی و دید کامل ، انجام سی تی اسکن قبل از عمل را توصیه می کند. بنابراین برخی از اصلی ترین علتهای تجویز سی تی اسکن قبل از جراحی بینی عبارت اند از:
- تشخیص انحراف تیغه بینی: یکی از مشکلات رایجی که ممکن است عملکرد تنفسی را مختل کند انحراف تیغه بینی می باشد که با انجام سی تی اسکن قابل تشخیص و بررسی خواهد بود.
- بررسی دقیق اندامهای داخلی بینی : بررسی پولیپ داخل بینی، پارگی تیغه بینی، ارتباط قاعده جمجمه با بینی ، وجود جسم خارجی در بینی و غیره
- بررسی دقیق سینوس ها: وجود عفونت یا التهاب در سینوس ها می تواند روند جراحی را تحت تاثیر قرار دهد که با انجام سی تی اسکن قابل تشخیص و بررسی است.
- شناخت ساختارهای پیچیده بینی: سی تی اسکن به جراح شما این اجازه را می دهد تا به بررسی دقیق ساختارهای استخوانی و غضروفی بینی پرداخته و در نتیجه جراحی شما به راحتی انجام شود.
- پیشگیری از عوارض احتمالی: تشخیص و بررسی دقیق بافتهای داخلی بینی ، احتمالات بروز عوارض را تا حد زیادی کاهش می دهد.
دریافت مشاوره قبل از عمل از دکتر حسینی با پر کردن فرم زیر
آیا سی تی اسکن خطرناک است؟
یکی از نگرانی های رایج بیماران قبل از انجام سیتی اسکن سر این است که آیا سیتی اسکن عمل بینی خطرناک است؟ باید گفت که این نگرانی ها معمولا به دلیل استفاده از اشعه ایکس در این روش تصویربرداری ایجاد می شود. اما گفته می شود که اشعه ایکس می تواند در مقادیر بالا بسیار خطرناک یا آسیب رسان باشد، اما دستگاه های تصویربرداری معمولا از دوز بسیار خفیف آن استفاده می کنند که چندان خطرناک نخواهد بود.
اقدامات قبل از سی تی اسکن
رعایت برخی نکات قبل از انجام سی تی اسکن توصیه می شود که برخی از آنها عبارت اند از:
- پرهیز از انجام عکسبرداری برای بانوان باردار: در صورتی که باردار هستید یا احتمال بارداری شما وجود دارد، از انجام سی تی اسکن پرهیز و یا موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
- استفاده از لباسهای مناسب: بهتر است از لباسهای ساده و سبک تر برای انجام سیتی اسکن استفاده کنید . (بدون داشتن فلزات )
- زیورآلات: هرگونه زیورآلات ، پیرسینگ و اشیا فلزی را قبل از وارد شدن به اتاق تصویر برداری از خود خارج کنید.
سخن نهایی
استفاده از سیتی اسکن برای عمل بینی یکی از مهمترین اقدامات و مراحل قبل از جراحی بینی به شمار می رود. این روش نه تنها به بهبود دقت جراح و کیفیت نتایج پس از عمل کمک می کند، بلکه خطرات احتمالی ناشی از رینوپلاستی را نیز به حداقل می رساند. بنابراین، اگر قصد انجام عمل بینی را دارید و پزشک برای ما انجام سی تی اسکن را توصیه می کند ، به هیچ عنوان نگران نبوده و صرفا به توصیه ها و دستورات ایشان گوش کنید. همچنین توصیه می شود که خواندن سی تی اسکن را تنها به پزشک و جراح بینی اهواز سپرده و به هیچ عنوان از افراد غیر پزشک و حرفه ای مشورت نگیرید.