پیوند غضروف دنده به بینی یکی از بهترین و موثرترین تکنیک های ترمیم بینی است که همانطور که از نامش پیداست ، با استفاده از غضروف دنده یا لاله گوش انجام می شود. در ادامه از این مقاله به نحوه پیوند غضروف و نحوه انجام آن به طور کامل پرداخته ایم ؛ همراه ما باشید تا با همه مزایا و معایب آن آشنا شوید.
پیوند غضروف دنده به بینی چیست؟
به صورت کلی عمل بینی برای فرم دهی بهتر ، نیاز به استفاده از غضروف دارد؛ اما در جراحی اولیه به دلیل وجود منبع خوب غضروف در بینی این غضروف وجود داشته و از آن استفاده می شود. اما در جراحی بینی ثانویه یا ترمیمی ، به دلیل تراش و باز شدن سپتوم بینی استخوان در عمل اولیه بینی غضروف نبوده و نیاز به پیوند آن خواهد بود. همچنین غضروف بینی به طور کلی غضروف درجه 1 و مواردی همچون غضروف دندده یا گوش درجه 2 هستند که به ناچار برای ترمیم از آنها استفاده می شود.
پیوند غضروف به بینی یکی از روشهای پیشرفته جراحی زیبایی و ترمیمی برای بینی است که به منظور اصلاح ساختار، بازسازی یا بهبود عملکرد تنفسی بینی انجام می شود. این تکنیک معمولاً در جراحی رینوپلاستی یا جراحی ترمیم بینی استفاده شده و نقش مهمی در اصلاح نواقص ساختاری یا ترمیم آسیب های وارد شده به بینی دارد. همچنین نکته بسیار حائز اهمیت این است که از این تکنیک صرفا به منظور انجام جراحی ترمیمی انجام نشده و می توان از آن برای فرم دهی به بینی هایی که دچار ضعف استخوان و غضروف هستند نیز استفاده شود.
چگونه پیوند غضروف به بینی انجام می شود؟
در عمل پیوند غضروف به بینی ، جراح با استفاده از تکنیک خاص غضروف مورد نیاز را از گوش یا استخوان دنده خود شخص دریافت کرده و با انجام تغییرات مورد نیاز ، آن را روی بینی قرار داده و بینی را فرم می دهد. عمل پیوند غضروف به دلیل اینکه غضروف پیوندی از بدن خود شخص دریافت می شود ، حساسیت زا نبوده و باعث بروز مشکل نمی شود.
به صورت کلی بر داشتن غضروف از دنده کار ساده ای نیست و اکثر همکارانی که جراحی بینی انجام می دهند ، به تنهایی توانایی برداشتن غضروف از دنده را نداشته و با کمک جراحان عمومی این عمل انجام می شود. اما خوشبختانه دکتر محمدعلی حسینی با توجه به تجربه 20 ساله در زمینه عمل ترمیم بینی توانایی برداشت غضروف دنده را دارا هستند. تنها نکته ای که ممکن است بعد از برداشت غضروف دنده باقی بماند ، جای بخیه به اندازه 2 سانت زیر سینه چپ یا راست بوده که ممکن است باقی بماند. اما به صورت کلی باید گفت که عمل پیوند غضروف دنده سبب نقص در قفسه سینه یا استخوان دنده نخواهد شد.
قبل از عمل جراح ترمیم بینی ، جراح می بایست به درستی شرایط بینی و نواقص را بررسی کرده تا در زمان برداشتن غضروف یا استخوان دنده به صورت درست پیوند انجام بشه. همچنین احتمال جذب غضروف دنده حدود 10 الی 20 درصد بوده که باعث بهم ریختگی فرم بینی نخواهد شد.
چرا برخی بیماران به پیوند غضروف نیاز دارند؟
اصلاح ناهنجاری های مادرزادی: متاسفانه برخی افراد با نواقص ساختاری بینی متولد میشوند که همین موضوع نیاز به تقویت یا بازسازی بینی را دارد.
اصلاح آسیب های ناشی از تصادف یا ضربه: شکستگی یا تخریب غضروف بینی می تواند عملکرد تنفسی بیمار را مختل کرده و ظاهر آن را تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه بیمار برای رفع مشکلات بینی می بایست عمل پیوند غضروف انجام دهد.
جراحی های قبلی ناموفق: در مواردی که جراحی بینی اولیه منجر به تخریب غضروف یا کاهش استخوان بینی شده باشد، پیوند غضروف به عنوان یک راه حل بسیار موثر استفاده میشود.
تقویت ساختار بینی در رینوپلاستی: در برخی کیس های جراحی زیبایی بینی، گاهی اوقات لازم است که ساختار بینی با استفاده از غضروف یا استخوان دنده تقویت شود تا بینی ظاهر مناسب تری داشته باشد.
آیا پیوند غضروف به بینی عوارض دارد؟
به صورت کلی اگر این تکنیک و جراحی به دست یک جراح با تجربه و حرفه ای انجام شود ، به هیچ عنوان عوارضی به دنبال نداشته و حتی نتایج فوق العاده نیز به دنبال دارد. برای مثال به هیچ عنوان پیوند غضروف های مصنوعی توصیه نشده و جراح غضروف مورد نیاز را از بدن خود فرد دریافت می کند.
البته که باید گفت هر جراحی می تواند همراه با عوارض موقتی همراه باشد که در ادامه برخی از آنها را ذکر کرده ایم:
- بروز مشکلات تنفسی به دلیل عدم قرار دهی استخوان و غضروف در محل مناسب بینی
- عفونت ، البته که این یکی از نادرترین عوارض ها به شمار می رود با این حال می بایست تحت بررسی قرار گیرد
- عدم تقارن بینی به دلیل قرار دهی غیر اصولی غضروف
- تحلیل یا از بین رفتن غضروف پیوند شده به دلیل گذر زمان
البته که یکی از عوارض های نادر که تنها در اثر تکنیک نادرست جراحی یا عدم مهارت جراح در جایگذاری غضروف ، لق یا تکان خوردن بخش پیوند شده است که نشان دهنده عدم موفقیت در جراحی و نیاز به ترمیم مجدد خواهد بود.
چرا غضروف دنده بهتر از غضروف گوش است؟
به طور کلی غضروف دنده به دلیل استحکام بالایی که دارد ، گزینه بهتری برای پیوند به بینی بوده و نتایج بهتری به دنبال دارد. در مقابل غضروف های گوش استحکام بالایی نداشته و در برخی موارد توصیه نمی شوند. البته که باید ذکر نمود انتخاب این که شما از کدام استخوان و غضروف ها برای ترمیم بینی استفاده کنید کاملا وابسته به نظر جراح بینی اهواز خواهد داشت.
درد پیوند غضروف به بینی
درد ناشی از برداشتن غضروف و استخوان دنده معمولا تا 48 ساعت بوده و بعد از آن به صورت کامل از بین خواهد رفت. علاوه بر آن درد عمل بینی نیز چندان شدید نبوده و واکنش آن وابسته به سیستم بدن خود فرد می باشد. البته که نکته حائز اهمیت درباره انجام عمل پیوند غضروف بینی این است که فرد می بایست مراقبت های بعد از عمل بینی را به بهترین روش ممکن انجام داده تا بینی دچار آسیب نشود.