می توان گفت اولین واکنش طبیعی بدن به عمل بینی ، تورم و تجمع مایعات زیر پوست است که موجب بزرگ دیده شدن بینی یا حتی علائم دیگر می شود. اما آیا تورم بینی بعد از جراحی ماندگار است یا از بین می رود؟ چه کارهایی باعث افزایش یا کاهش ورم بینی می شوند؟ در ادامه از این مقاله همراه ما بوده تا به صورت دقیق با نحوه رفع ورم بعد از جراحی بینی آشنا شوید.
تورم بعد از عمل بینی
تورم بینی بعد از عمل یک امر کاملا طبیعی است که به دلیل تغییرات به جود آمده در اثر عمل بینی به وجود آمده و موجب بروز برخی نگرانی ها در افراد می شود. به صورت کلی باید گفت که طبیعی است که از روز باز کردن آتل بینی تا چند روز بعد از آن تورم شدید در نواحی مختلف بینی یا حتی صورت مشاهده کنید که موجب بروز نگرانی شما شده و شما را حتی از عمل کردن بینی پشیمان کند. اما باید گفت که این تورم با گذشت زمان کاملا از بین رفته و به هیچ عنوان ماندگار نخواهد بود. البته که میزان و شدت ورم بینی در هر فرد متفاوت بوده و نمی توان آن را برای همه یکسان دانست اما به صورت کلی این عارضه جای نگرانی نخواهد داشت.
ورم بینی تا چه زمانی ادامه دارد؟
به صورت کلی نمی توان گفت که ورم بینی شما تا چه زمانی ادامه دارد یا چه مدتی باقی میماند ؛ اما می توان گفت که این عارضه وابسته به نوع بینی که گوشتی یا استخوانی باشد ، تکنیک جراحی و نحوه مراقبت های فرد از 4 ماه تا حتی 1 سال ادامه دارد. برای مثال در بینی های استخوانی به دلیل ورم غضروف بینی بعد از عمل ممکن است تا چند ماه بعد از عمل ادامه داشته و رفته رفته این عارضه از بین برود.
همچنین یکی دیگر از نکات و سوالات بیماران این است که ورم صورت بعد از عمل بینی چقدر طول میکشد؟ باید گفت که ورم نواحی صورت ممکن است تا 2 هفته از بین برود (در صورت بروز) اما ورم بینی با گذشت زمانی طولانی تر رفع می شود.
راه های کاهش دادن ورم بینی
به صورت کلی می توان گفت که راه های بسیار زیادی برای کاهش دادن ورم بینی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از تغذیه سالم و رعایت دستورالعمل های پزشک است. البته که را های دیگری نیز برای کاهش دادن ورم بینی وجود دارد که عبارت اند از:
- پرهیز از مصرف نمک و غذاهای شور از 1 هفته قبل از عمل بینی تا پایان دوره نقاهت
- استفاده مداوم و اصولی (طبق دستور پزشک شما) از چسب بینی
- نوشیدن مایعات (آب و نوشیدنی های طبیعی) جهت افزایش گردش خون و بهبود سریعتر
- استفاده از کمپرس سرد در 48 ساعت اولیه بعد از عمل بینی
- بالا نگه داشتن سر و پرهیز از خم کردن آن
- خوابیدن به پشت و پرهیز از به پهلو خوابیدن در روزهای ابتدایی بعد از جراحی
- پرهیز از نوشیدنی های الکلی و استعمال دخانیات
- استفاده از دارو یا حتی آمپول های ضد التهاب برای کاهش دادن ورم (مانند قرص آناهیل)
- صبر و بردباری و بی توجهی به نظرات یا راهنمایی های دیگران (اطرافیان غیر پزشک )
- استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه برای بهبود وضعیت بدن
- شستشو دادن بینی برای کاهش خطر عفونت یا موارد دیگر
مراحل کاهش ورم بینی بعد از عمل
مراحل کاهش تورم بینی بعد از جراحی می تواند شامل موارد زیر باشند که عبارت اند از:
- هفته اول: هفته اول به دلیل پانسمان یا آتل روی بینی ورم چندان مشخص نیست
- هفته دوم : بعد از باز کردن آتل بینی ، تورم شدید شده و به نهایت خود می رسد
- ماه اول: تورم صورت از بین رفته و کبودی ها کاملا رفع شده اند اما بینی همچنان بزرگ است
- ماه ششم : بینی با سرعت بسیار کم دچار کاهش تورم شده و به فرم اصلی خود نزدیک می شود.
(البته که این فرایند برای همه یکسان نبوده و با توجه به واکنش بدن ، جنس بینی ، مراقبت ها و تکنیک جراح بینی شما متفاوت است)
سخن نهایی
عمل بینی یک پروسه درمانی و زیبایی است که ممکن است از چند هفته تا چند ماه ادامه داشته باشد. تورم بینی بعد از عمل نیز یک امر کاملا طبیعی بوده که خطرات جدی به دنبال ندارد. ورم و پف بینی بعد از جراحی به آرامی از بین رفته و بینی فرم نهایی خود را می یابد اما نکته حائز اهمیت این است که فردی که عمل بینی انجام داده باید به صورت دقیق از مراقبت ها و دستورات بهترین جراح بینی اهواز پیروی کند.