کلیپسی شدن یا منگنه ای شدن بینی بعد از گذشت مدت زمانی از جراحی بینی ، یک عارضه ناخوشایند است که موجب به هم خوردن تعادل اجزای صورت شده و سبب بروز عوارض جدی خواهد شد. این مشکل معمولا بلافاصله بعد از جراحی رخ نداده و حداقل باید از عمل شما 1 سال گذشته باشد. در ادامه از این مقاله همراه ما بوده تا به بررسی علتها و نحوه درمان بینی کلیپسی و پره های فرو رفته بپردازیم.
بینی منگنه ای یا کلیپسی چیست؟
شاید در افرادی که در اطرافتان جراحی بینی انجام داده اند دیده باشید که با کاهش تورم اولیه ، بافت تیغه از پره های بینی آنها جدا شده و بینی حالت منگنه ای یا pinched nose به خود گرفته است . این حال به بینی کلیپسی نیز شناخته شده و در اثر عوامل متعددی به وجود می آید.
بنابراین کلیپسی شدن بینی بعد از جراحی حالتی ا ست که در آن پره های بینی یا بخش های جانبی آن بیش از حد به سمت داخل فرو بروند. این حالت ممکن است در قسمت نوک بینی ، استخوان تیغه بینی و دیوار های بینی (یا هر دو یا یک طرف ) ظاهر شده و علاوه بر مشکلات ظاهری سبب اختلالات تنفسی و مشکلات ساختاری پیچیده تر نیز شوند.
علت کلیپسی شدن بینی
بینی منگنه ای ، می تواند بلافاصله پس از جراحی یا در طول دوره بهبودی و با کاهش تورم بینی، به خصوص در ماههای اول تا دوم، مشخص شود. این مشکل گاهی ناشی از تکنیک نامناسب جراحی است و گاهی نتیجه فرآیند طبیعی ترمیم بدن به شمار می رود. علاوه بر کلیپسی بودن بینی می تواند علتهای گوناگون دیگری نیز به دنبال داشته باشد که عبارت اند از:
- برداشتن بیش از حد غضروف و استخوان از بینی که باعث از بین رفتن تکیه گاه بینی و در نهایت تخریب بافت بینی می شود.
- اسکار یا دستکاری بیش از حد بافت پوست داخل بینی
- استفاده از تکنیک نامناسب جراحی و حتی نحوه بخیه زدن
- مواردی چون ضربه خوردن بینی و آسیب دیدگی آن
- چسبندگی یا کلیپسی بودن بینی از بدو تولد
- انتخاب جراح بینی غیر حرفه ای
درمان فرو رفتگی پره بینی یا منگنه ای شدن آن با پر کردن فرم زیر
کلیپسی شدن بینی چه عوارضی دارد؟
شاید تصور کنید که منگنه ای یا کلیپسی بودن بینی تنها عارضه ظاهری به دنبال دارد ؛ اما باید گفت که فرو رفتگی پره های بینی می تواند تاثیرات گسترده از در اعتماد به نفس افراد و حتی سلامتی ایشان به دنبال داشته باشد. برای مثال فرورفتگی و منگنه ای بودن بینی می تواند سبب مشکلات تنفسی و انسداد سوراخ بینی ، تغییر صدا و تو دماغی شدن آن، عفونت کردن یا آبریزش بینی ، پیچیدگی در جراحی ثانویه را به دنبال داشته باشد.
از کجا بفهمیم بینیمان کلیپسی شده ؟
اولین راه تشخیص ، ظاهر بینی است که معمولا با فرورفتگی پره های بینی یا نوک بینی همراه است؛ اما در مواردی که بینی از داخل دچار گرفتگی شده می توان از طریق علائمی چون گرفتگی راه تنفس ، انسداد یک سمت از بینی ، عدم تقارن نوک بینی یا کلوملا ، خروپف و غیره اشاره نمود. در این صورت می بایست حتما به جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی مراجعه نمایید.
نحوه درمان بینی منگنه ای یا کلیپسی
درمان بینی کلیپسی یا منگنه ای می بایست با توجه به نوع عارضه ، شدت آن و نظر جراح بینی شما تعیین شود. در اکثر موارد تنها راه درمان بینی های منگنه ای ، انجام جراحی بینی ثانویه خواهد بود. البته که جراحی ترمیم بینی بسیار پیچیده و مهم بوده و می بایست حتما به دست جراح بینی حرفه ای انجام شود.
از آنجایی که ممکن است کلیپسی شدن بینی در اثر از بین رفتن غضروف و استخوان ها ایجاد شده باشد ، ممکن است جراح بینی در اهواز برای ترمیم از غضروف لاله گوش یا استخوان دنده استفاده کند که خوشبختانه دکتر حسینی با بیش از 20 سال تجربه و مهارت این جراحی را به بهترین روش ممکن انجام خواهند دارد. بنابراین تنها راه تغییر و اصلاح فرم بینی به خصوص بینی های دارای مشکلات پیچیده ، جراحی خواهد بود.
نکته مهم نیز درباره درمان کلیپسی بودن بینی این است که به هیچ عنوان فیلر یا پرکننده به بینی تزریق نشده چرا که ممکن است عوارض دیگری چون نکروز ، جا به جایی فیلر و غیره را به دنبال داشته و مواردی چون مشکلات تنفسی را درمان نکند.
همین الان با ما تماس بگیرید !
نکته پایانی
کلیپسی شدن بینی بعد از جراحی به مواردی چون نحوه مراقبتها و انتخاب جراح بینی حرفه ای وابسته است. بنابراین توصیه می شود برای پیشگیری از بروز این عارضه حتما جراح حرفه ای انتخاب و جلسه مشاوره داشته باشید. همچنین برای درمان بینی منگنه ای نیز حتما به جراح بینی ترمیمی خوب که تجربه کافی در زمینه ترمیم این نوع بینی ها داشته و با چالش های آن آشنا باشد.